tirsdag, mai 1

Kom mai du skjønne milde


Snart kommer gravemaskinene og jeg ser frem til jord og møkk i fri utfoldelse og en ukes tid uten vann i springen.Vannrøra har holdt i nærmere 50 år, nå må de byttes og når vi først må grave, så graver vi like gjerne rundt hele huset.
 Vi drenerer litt her og planerer ut litt der.
På maskinistens 30 års dag fikk han en flott gave av en god venn. "Trivsel i hagen" heter boka han fikk og her er det uendelig mye hageinspirasjon og hente! I den siste tid har jeg sitti mye og bladd fram og tilbake og funnet på mye hage-sprell.
Ja det er nesten så det har grodd gress i hodet på maskinistens blanke skalle!
Hagen eller uterommet blir som et ekstra oppholdsrom og det er jo så mye som kan gjøres ute for å lage lune, fine sitteplasser. Jeg har ingen grønne fingre og planlegger derfor ingen store bedd, men et par magnoliatrær og et japansk kirsebær tre som maskinisten fikk i gave skal få en plass det fortjener.
Mmmm kjenner jeg gru-gleder meg til arbeide begynner:) {Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn,

og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn.

Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så.

Akk - kjære mai hvor gjerne gadd jeg i marken gå}


Idag ringte svigermor ganske så oppglødd og fortalte at 17 mai kom til å bli like solfylt og fin som idag:) Det har seg nemlig slik at hun har holdt telling og notert i nærmere 25 år - at slik været er 1 mai, blir også 17 mai! Ved kun 3 tilfeller har det vært feil sa hun. Så da satser vi på finstas uten regncape? Ja vi gjør:) Hva tror du?


Ønsker deg en riktig så fin 1 mai!9 kommentarer:

 1. Håper INDERLIIIIG svigermor har rett. For her på nordvestlandet har vi mildt sagt ikke vært heldig på 17.mai de seneste årene. For enten har det regnet, vært surt og overskyet, bare overskyet og surt, el. om det har vært sol, så har det jammen meg vært surt da óg. Så nå håper jeg på bedre vær(selv om jeg ikke skal feire). For det er jo alltid trivelig med en anledning til å kle seg litt finere; les: kjole.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Monica M.

  SvarSlett
 2. så fiine tulipaner. Håper virkelig at din svigermor har rett- for da blir det en fantastisk 17. mai her også. Så spennende med gravearbeid-det blir sikkert bra- gøy med hage- jeg plantet et magnoliatre i fjor- så jeg følger spent med på om det kommer blomster på det i år. Ha en fortsatt fin vårdag;)

  SvarSlett
 3. lykke til med møkka :)
  17 mai uten regn høres fortryllende ut :)

  SvarSlett
 4. Ja la oss håpe svigermoren din har rett,
  da blir det strålende vær her også:)).

  Klem Veronica

  SvarSlett
 5. Ja, du kan få sagt det du kjære venn! :) Bare så du vet, japansk kirsebærtre er mest til pynt og ikke til å få bær av... Jeg spurte nemlig "gartneren" (svigerfar) om det i stad. Vi skal plante nytt da kirsebærtreet blomstrer på sine siste år. Det blir nok et å få litt deilig likør og saft ut av! :)

  SvarSlett
 6. Herlige bilder - og så koselig og inspirerende du skriver om mai måned! Vi må jo bare tro at 17 blir knall (og iallefall hvis vi skal stole på din svigermor ;)) - også er det en skjønn måned for hagekos og å være mye ute, syns jeg. Det er en av mais store gleder, det.
  Så nettopp du la deg til som følger hos meg - og jeg gjør selvsagt det samme hos deg. Du har jo en super blogg!! God klem til deg du skjønne!!

  SvarSlett
 7. Jeg stoler på din svigermor og satser på godt vær 17. Vi har hatt en herlig solfylt dag, med deilig temperatur. Ja nå skal det sies vi er ikke bortskjemte så når gradestokken var rundt 10 var vi strålende her midt i landet.

  Så bra du skriver, hehe ja det hender seg det er litt synd i de mannfolka... men de har så godt av det! Lykke til med graving og planlegging av hage.

  Klæm Tina

  SvarSlett
 8. In a more detailed рost, I hoρе tо dіscus some of thе reasоning behind our choiсes.
  Qualitу info here. I really like looking up your blοg.
  I've learned a lot from them.
  Review my web page :: shoe inserts

  SvarSlett